Biografia
Barceloní nascut a Mollerussa, comença la seva carrera musical en els 60, fent diverses incursions en el món de la música.

L’any 1986 entra en contacte amb el món de la havanera dins el grup Mar Endins, portant-les per primer cop al Palau de la Música el 1988.

L’any 1991 forma el grup Altamar, un quartet de veus d’un alt nivell, interpretant cançons amb arranjaments de Lleó Borrell. El grup va ésser admirat per la conjunció de les seves veus així com pels arranjaments musicals, procedents del món del jazz. En aquest mateix any publica el seu primer disc en solitari “Canto cançons” amb temes estandars americans en català, amb arranjaments de Lleó Borrell i adaptacions de les lletres de Josep M Andreu, sota el segell de Picap. Les cançons “Com he fet sempre” (My way), “Deixa’m tornar a començar” (Let me try again), “Si és que algú t’estima” (All the way) i altres clàssics estan incloses en aquest disc.

Ha col·laborat en programes de ràdio, teatre, cinema, actor de doblatge per sèries de TV, cinema, documentals i anuncis publicitaris. L’any 1997 Xavier Piqué comença “Concert Sinatra” en homenatge al seu ídol, portant-lo arreu de Catalunya. El 9 de Juny de 1999 presenta aquest concert a L’Auditori de Barcelona davant de més de 2.000 persones. Concert enregistrat en directe i editat en CD.

L’any 2007, coincidint amb el 10è Aniversari, el concert guanya riquesa incorporant la corda a la formació de Big Band habitual i acompanyat per les dues formacions Selva Big Band i Orquestra de Cambra de l’Empordà es presenta al Palau de la Música Catalana amb un ple absolut. Concert enregistrat en directe i editat en CD+DVD.

L’any 2010 i amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, comença un nou cicle de concerts anomenats “Concert Sinatra Íntim”, amb nous arranjaments musicals, pensats per fer gaudir de prop les cançons que tant va popularitzar Frank Sinatra.
Xavier Piqué